Highlights

Unieke samenwerking Massop en Meerdink

Ze vallen wel op: de brommobielen met soms aparte namen als Tuf-Tuf en voorzien van een 45 km bord, want herder mogen ze niet.
Door Iineke Voltman

WINTERSWIJK NEDERLAND - Een uitkomst voor mensen die niet (meer) in een auto willen of kunnen rijden, maar ook jongeren vanaf 16 jaar met een bromfietscertigicaat mogen in een brommobiel rijden. Wanneer je geen bromfietscertificaat bezit, moet je een rijbewijs voor een brommobiel halen en dat kan bij Verkeersschool Frank Massop.

Tot voor kort gaf hij de lessen in een brommobiel zonder dubbele bediening, tot hij er een maand geleden door omstandigheden achter kwam dat dit niet toegestaan is. Geen van de 28 rijscholen in Nederland die brommobiellessen geven was daarvan op de hoogte. "Zelfs het CBR meldde dat dubbele bediening niet nodig was toen ik daar naar vroeg", vertelt Massop. "En nu blijkt dus dat het verplicht is, niet bij het examen maar om te lessen."

Het examen wordt afgenomen op het parkeerterrein van FC Twente in Enschede. Daar moet de kandidaat twaalf bijzondere verrichtingen volbrengen, zowel achter- als vooruit.

Omdat Auto Meerdink aan de Snelliusstraat 26 al jaren brommobielen van het merk Ligier verkoopt kwamen Marcel Roerdink, eigenaar van het autobedrijf en Frank Massop tot een unieke samenwerking. Roerdink bestelde bij Ligier een brommobiel en liet daar door de importeur dubbele bediening in plaatsen. Massop kocht de brommobiel en geeft nu hierin les. Afgelopen donderdag had hij zijn eerste klant.

Win-Winsituatie

Bij deze deal is sprake van een win-win situatie. Roerdink: "De wagen staat bij ons en wordt door Massop samen met de klant opgehaald om te gaan lessen en weer teruggebracht. Heeft de klant interesse in een brommobiel, dan zal hij hopelijk bij ons tot aanschaf overgaan."

Sportief

Mocht een brommobiel al een tuttig imago hebben gehad, dat is nu wel verleden tijd. De leswagen ziet er sportief uit met zijn kleuren in rood en zwart en doet niet onder voor een kleine auto. Daarbij is hij zuinig: 1 liter diesel op 30 km.

Tijdens een proefrit over het bedrijventerrein Veeneslat mocht ik ervaren dat rijden in een brommobiel met automaat een hele belevenis is. Beetje vreemd ook, met zo'n 'werkloze' linkervoet.

Probeer eens een brommobiel van Ligier of Microcar uit! Met de Ligier Group beschikt uw volgende brommobiel zeker over een eigen karakter; sportieve lijnen, innoverende motorisatie en een royale uitrusting! Laat u verleiden door het gamma van Ligier en Microcar, geproduceerd in Frankrijk. Ligier Group profileert zich ook op de markt met ecologisch verantwoorde brommobielen, en nodigt u uit een kijkje te nemen in het huidige gamma. Een gamma van klassieke voertuigen tot dienstvoertuigen, uitgerust met een ontbrandingsmotor of elektrisch. Het Ligier Group-gamma is het grootste op de markt van de brommobielen.
 
Ligier Group (www.ligiergroup.be en www.ligiergroup.nl), de overkoepelende groep van de merken Ligier (www.ligier.be | www.ligier.nl) en Microcar (www.microcar.be)
Top